Drentse Kampioenschappen

Het heeft even geduurd, maar bij deze een update over de afgelopen Drentse Kampioenschappen van anderhalve week geleden.
Isabeau Brouwer won met beide pony’s de plaatsingsproef met zeer mooie scores. In de finale proef was het een beetje passen en meten door een zeer druk programma omdat er ook gesprongen moest worden. Maar ze ging heel goed met deze druk om en werd met Verano reservekampioen in de klasse M2/DE, en daarmee is de combinatie door naar het NK aankomend weekend. Met Brinckhoff’s Diamond werd zij 4e in de M1/DE, en staat daarmee 1e reserve voor het NK. Met Diamond werd zij in de B/DE springen zeer overtuigend Drents Kampioen, en mag in deze discipline natuurlijk ook naar Ermelo!Ook Kimberly Sol drong door tot de finale, en wel in het koningsnummer, de klasse ZZ-Licht. Hoewel de selecties niet altijd even makkelijk verliepen eindigden zij en Zandigo zelfs als 2e in de laatste plaatsingsproef, tussen alle profs. Één jury plaatste de combinatie zelfs ruimschoots aan kop. Toen moest er een kür op muziek gereden worden, en omdat dit allemaal een beetje last-minute kwam is deze niet geoefend. Kimberly reed zich er knap doorheen en werd uiteindelijk 5e van Drenthe. Helaas net niet genoeg voor het NK, maar dat komt vast nog wel.
Goed gedaan meiden!
isabeau dk

kim dk