Comeback Empire SDN tijdens Topsport Dressuur Exloo!

Deze week stond Topsport Dressuur Exloo op het programma. Een fantastisch concours op het vernieuwde Hippisch Centrum in Exloo. Goede banen, strakke planning, een geweldig organisatieteam, een fantastische omroeper, kortom een feestje om hier aan start te komen!
Op zaterdag hadden wij LED for Lights Zamara Sue en Ziro de Lavail mee.
Voor Ziro was dit de eerste keer op gras en hij moest wat wennen aan de ondergrond en de vele ruimte om hem heen. Desalniettemin liet hij mooie oefeningen zien en eindigden we op de 6e plaats in de M1 met tweemaal 183,5 punten.
Zamara Sue was helaas hengstig en daardoor niet helemaal in goede doen. Dit zorgde voor ongebruikelijke spanning en moeite met de lengtebuiging. Toch lukte er ook een heleboel wél zodat de score op ruim 63% en de 7e plaats in de Prix St Georges uitkwam.

Op zondag stond voor ons een boel op het spel, Empire SDN stond weer op de lijst na 10 maanden ‘huisarrest’ vanwege revalidatieperiode na zijn operatie en de tijd voor de operatie waarin hij ook al niet helemaal fit was en niet op concours kon.
Natuurlijk was deze wedstrijd erg spannend om mee te beginnen, maar Empire hield zich goed en liep met name de eerste proef heel erg fijn op één grote storing na die dan ook een 2 en een 4 opleverde. De combinatie werd tweemaal nipt 2e (op 0,5 punt in de eerste proef en 1 punt in de tweede proef afstand van nr 1) in de Z2 met scores van bijna 68% en dik 63%!! Een geweldige rentree met daarvoor grote dank aan het team van Paardensportkliniek Wolvega en Marleen Noordhof voor hun goede zorg rondom de ‘blessure’.

Digishots bedankt voor de mooie foto’s die dit weekend gemaakt zijn!