Leerzame week voor eigen paarden

Voor Empire SDN stond woensdag een ZZ-Licht proef op het programma tijdens het prachtige CDI Exloo. Wat een hal, wat een entourage en perfecte organisatie. Voor ons Empire was het helaas wat teveel van het goede. Indoor was nooit zijn favoriete ding, en tot nu toe lopen deze wedstrijden dit seizoen niet naar wens en daar kan Exloo bij gevoegd worden. Veel spanning, veel fouten en daardoor een net voldoende score. Werk aan de winkel, en dat hebben we gedaan met een provisorische obstakel/schriktraining thuis. Dit wierp gisteren al meteen zijn vruchten af tijdens het concours in Emmeloord, waar Empire één van zijn betere proeven liep. Helaas zagen we dit met een magere 215,5 punten nergens terug in de beoordeling, maar ook dat hoort bij onze sport.
Legende Hachiko SDN is nu helemaal klaar voor een mooie toekomst in de dressuursport. Thuis zijn de kwartjes gevallen, tijd om dit in de baan te testen. Zaterdag was hij mee naar Steenwijk, meteen een indrukwekkende hal voor hem. Hij liep echter fijn door de proeven heen en dit resulteerde in twee dikke winstpunten en de 3e plaats in de L2. De volgende dag mocht ook hij mee naar Emmeloord, waar de proeven al meer geroutineerd verliepen. Wederom twee winstpunten, nog iets hogere scores dan de dag ervoor. Echter was de concurrentie hier erg sterk, en moesten we het doen met een plaatsing net buiten de kopgroep.
Al met al zeer tevreden over de paarden deze week!
Foto boven: Hachiko en ‘grote baas’ Jan-Willem voor de proeven
Foto onder: Empire in Exloo (foto van DigiShots)