Leerlingen highlights

Twee resultaten van Jolanda’s leerlingen vielen enorm op afgelopen week, namelijk die van ponyamazones Lisa Joosse en Meike de Jong.

Lisa had haar internationale debuut in de CCIP** Oudkarspel met Rathcline Dream. In de dressuur waren zij de beste Nederlandse combinatie met een 7e plek en een percentage van 67,5% (dit ondanks een fout in de contragalop, super knap!). In de cross bleven zij foutloos en maakten een grote sprong in het klassement. In het springparcours ontstonden helaas wat slordigheidjes, maar alle resultaten bij elkaar opgeteld maakte dat de combinatie een fantastische 5e prijs haalde terwijl het Duitse eventingkader ook op volle sterkte in actie kwam! Een super begin, en de pijlen zijn gericht op EK deelname deze zomer.

Meike de Jong startte in Norg met haar merrie Djinteequa. Zij hadden al flink de smaak te pakken in de M2, maar reden nu helemaal topscores bij elkaar. Beide proeven werden met overmacht gewonnen met maar liefst dik 74% en 71%. De punten voor de Z1 zijn nu ruimschoots binnen, en de overstap naar deze klasse zal dan ook niet lang op zich laten wachten.

Dames van harte gefeliciteerd!

Foto: Lisa en Rathcline Dream in actie in Oudkarspel