Succesvolle meetmomenten

Door de Corona-crisis zijn er helaas nog geen ‘normale’ wedstrijden mogelijk. Wel kunnen er zogeheten meetmomenten georganiseerd worden, waarbij alles nagenoeg hetzelfde is behalve het feit dat er geen eindklassement wordt opgemaakt en dus ook geen prijzen worden uitgereikt. Onze leerlingen maken dankbaar en ook succesvol gebruik van deze meetmomenten! Een extra mooie prestatie omdat iedereen al een paar maanden niet van huis kon met de paarden, en daardoor de nodige wedstrijdkilometers ontbreken. Wel is er natuurlijk veel doorgetraind, waardoor er meerdere leerlingen ook goed de overstap konden maken naar een volgende klasse. Een samenvatting van de afgelopen weken:
Sanne Jager haalde met Moonlight een mooie winstpunt in de L2 op Urk, in de andere proef net geen winst door wat spanning.
Maureen van Dalfzen en Caspar debuteerden in Zwolle in de Z1 en behaalden twee dikke winstpunten met 213 en 204 punten.
Amy Wijers had haar Z2 debuut met Kadans in Emmen en behaalde ruim 60%. Een paar dagen later in Ruinerwold was er weer een ruime winstpunt voor deze combinatie in deze nieuwe klasse.
Iris Verheij startte op Urk voor het eerst Prix St. Georges met Epril W. Epril had behoorlijk last van hengstigheid en was daardoor niet helemaal bij de les. Toch ruim 60% met veel ruimte naar boven.
Elise Ziel had nog 4 winstpunten in de B nodig met Fan-Fan. Deze werden in één wedstrijd behaald met scores van 202 en 203,5 punten. Een week later was het tijd voor de eerste L1 start, daar werd tweemaal 186 punten behaald.
Ina Suelmann reed met Bowie in Assen naar 187 punten in de B, in de andere proef net geen winst door wat rommeltjes maar wel veel progressie voor deze combinatie.
Michelle Suelmann en Detroit startte ook in Assen, in de Z1 werden dikke scores van 227,5 en 230 punten gehaald.
Femke ten Veen en Lady Vivette hadden nog 6 winstpunten nodig om M1 te mogen gaan starten, en dit werd in 2 meetmomenten behaald. Eerst tweemaal 191,5 en een paar dagen later naar dikke punten met 206 en 208,5 in de L2.
Liva Laanstra debuteerde in Exloo in de L1 met Bikkel. Het was nog even wennen in de eerste proef, maar in de tweede proef al een mooie winstpunt. Een week later in Tolbert reed Liva al naar dik 65% ondanks twee valpartijen voor de proef.
Floor Bouwman haalde ook haar laatste punten binnen in de Z1 met Adel. In Zwolle reed zij naar een mooie score van 221,5 en gaat nu door naar de Z2.
Johanna Bruinsma maakte gebruik van de mogelijkheid om online proeven te rijden, en behaalde een dikke winstpunt in de L2 met Yet.
Allemaal van harte gefeliciteerd!