We zitten niet stil!

Ondanks dat het vanwege de Corona op onze site stiller is dan normaal, is er genoeg gebeurd de afgelopen tijd.

Empire pakt zeer goed aan in de training, zo stiekem weg raakt het Zware Tour werk steeds meer bevestigd. Het was allang de bedoeling geweest om hem weer uit te brengen, ware het niet dat Corona daar een stokje voor stak. Wel is hij meegenomen naar een oefenwedstrijd in Ermelo, waar de proef werd beoordeeld door een Grand Prix jury. Deze had ruim 70% over voor de Prix St. Georges proef, hopelijk kan deze lijn straks ‘in het echt’ ook vastgehouden worden!

Tijdens één van de laatste weekenden dat het nog toegestaan was om op concours te gaan, heeft Jolanda Jaguar SNW voor het eerst uitgebracht in de Z1. Dit leverde met 219,5 punten een mooie 3e prijs op in een goed bezette rubriek tijdens het Herfstconcours in Vinkega.

We hebben diverse trainingspaarden op stal gekregen, waarvan er ook al weer een paar ‘klaar’ zijn en al weer thuis zijn. Het varieert van zadelmak maken tot doorrijden en/of corrigeren. Hierbij worden we super bijgestaan door Noa de Jong, die ons graag helpt met de jongere paarden. Voor de komende tijd staan er nog 3 paarden in de planning welke beleerd moeten worden.

Zowel Pérado SDN als Parmante SDN zijn inmiddels afgespeend. Parmante staat met één merrieveulen in een nieuw gemaakte loopstal, hier kunnen ze mooi met z’n tweeën opgroeien. Parmante heeft een pittige tijd achter de rug vanwege de operatie aan haar pees en bijbehorende revalidatie, maar de toekomst ziet er nu veel rooskleuriger uit voor haar. Pérado staat met een groepje nieuwe hengstveulens in onze loopstal, waar de hengsten van 2019 ook weer in verblijven na een paar maanden op de wei te hebben gestaan. De hengsten van 2018 zijn allemaal naar huis, een deel krijgt daar nog een paar maanden de tijd om door te groeien voor ze aan het werk mogen en een deel wordt klaar gemaakt voor de aankomende hengstenkeuring, we zijn heel benieuwd hoe ze het daar gaan doen!

Onze beide merries zijn al weer een heel eind op weg in de dracht. Wat dat betreft een prima seizoen, want het was bij allebei in twee keer raak. Enjoy Me SDN verwacht een veulen van Mac Madison (deze hengst heeft bij ons in de opfok gestaan en zal de verrichting komend voorjaar gaan lopen), en Gurante SDN verwacht een veulen van Fürst Dior. Ze zijn ook nog eens op dezelfde datum uitgerekend, 28 april 2021. Ondertussen zijn we stiekem ook al weer bezig met de hengstenkeuze voor hierna…