Opfok


Een veulentje gefokt of aangekocht, hoe nu verder?
Bij ons bent u op de juiste plek om uw jonge dier op een verantwoorde en paardwaardige wijze te laten opgroeien. Wij houden bewust de groepen klein (ong. 5 stuks per koppel) zodat wij voldoende zicht houden op ieder individu.
In de winter komt elk koppel in een grote loopstal met voldoende ruimte, licht, frisse lucht en meer dan voldoende eetplekken per paard. De paarden komen elke dag naar buiten in een grote, gedraineerde paddock zodat ze ook in de wintermaanden aan hun beweging komen. Wij voeren onbeperkt ruwvoer van goede kwaliteit en daarnaast voeren we een goede brok erbij voor de vitamines en voor de optimale ontwikkeling van de botstructuur.
’s Zomers hebben we de beschikking over voldoende weiland zodat de paarden dag en nacht naar buiten kunnen, in dezelfde groepen als in het winterseizoen. Ook in de zomer blijven wij veel toezicht houden.
In overleg met onze dierenarts hebben wij een vast ontwormings- en inentschema opgesteld om uw opgroeiende dier zo goed mogelijk te beschermen tegen parasieten en virussen. Ook de voeten worden goed in de gaten gehouden en wij schakelen op tijd een hoefsmid in wanneer dit nodig is.
Onze prijzen zijn als volgt (alles is exclusief 9% BTW en exclusief bijkomende kosten zoals ontwormen, hoefsmid, dierenarts)
Zomermaanden (doorgaans mei t/m september): €95,- per maand
Wintermaanden (doorgaans oktober t/m april): €165,- per maand
Aangezien de zomers de afgelopen jaren erg droog zijn, dient men rekening te houden met een ‘droogte-toeslag’ in de zomermaanden in het geval er bijgevoerd moet worden.
Voor meer informatie en reserveren, neemt u Contact met ons op.