HengstenopfokEen hengstveulen gefokt of aangekocht, hoe nu verder?
Bij ons bent u op de juiste plek om uw jonge hengst op een verantwoorde en paardwaardige wijze te laten opgroeien. Wij houden bewust de groepen klein (ong. 6 stuks per koppel) zodat wij voldoende zicht houden op ieder individu.
In de winter komt elk koppel in een grote loopstal met voldoende ruimte, licht, frisse lucht en meer dan voldoende eetplekken per paard. De paarden komen elke dag naar buiten in een grote, gedraineerde paddock zodat ze ook in de wintermaanden aan hun beweging komen. Wij voeren onbeperkt ruwvoer van goede en geteste kwaliteit en daarnaast voeren we een kwaliteitsbrok erbij voor de vitamines en voor de optimale ontwikkeling van de botstructuur, met ook het oog op bestrijding van OC(D)’s.
’s Zomers hebben we de beschikking over voldoende weiland zodat de hengsten dag en nacht naar buiten kunnen. Ook in deze periode blijven wij veel toezicht houden.
In overleg met onze dierenarts hebben wij een vast ontwormings- en inentingsschema opgesteld om uw opgroeiende dier zo optimaal mogelijk te beschermen tegen parasieten en virussen. Ook de hoeven en voet/beenstand worden goed in de gaten gehouden en wij schakelen op tijd een hoefsmid in wanneer dit nodig is. Alle hengsten worden dan ook regelmatig bekapt, wat ook de handzaamheid ten goede komt.
Voor meer informatie en reserveren, neemt u Contact met ons op.

Prijzen per maand (exclusief 9% BTW)
Stalseizoen vanaf afspeen-leeftijd tot 1 jaar: €190,-
Stalseizoen vanaf 1,5 jaar tot 2 jaar: €205,-
Weideseizoen (prijs niet leeftijdsgebonden): €110,-