Diensten

Stal De Nekker wordt gerund door Jolanda de Nekker en Jan-Willem Arentsen.
Jolanda zit al bijna 15 jaar in het vak, en heeft haar kennis mogen vergaren bij onder andere Coby van Baalen, Johan Hamminga en Rien van der Schaft. Zij is Grand Prix amazone, ORUN 4 instructrice en ZZ-Licht jury. Het opleiden en uitbrengen van kwaliteitsvolle dressuurpaarden is een passie van haar, evenals het begeleiden van leerlingen tijdens hun weg naar het hoogste niveau.
Jan-Willem is een doorgewinterde paardenman. Het hele management rondom een succesvol sportpaard is zijn specialiteit, daarnaast staat hij Jolanda altijd bij op concours en verzorgt alle ‘randzaken’ zodat zij zich volledig op het rijden en lesgeven kan concentreren. Door zijn jarenlange werkervaring in de paardenbranche kent hij alle ins en outs van de sport als geen ander.

Mogelijkheden qua training:

– Uitbrengen in de sport
Jolanda mag ieder paard meteen in de Lichte Tour starten, en traint uw paard op een correcte wijze en met veel passie naar een hoger niveau. Of het nu voor een sportpredikaat is, waardevermeerdering, of puur uit liefhebberij, de mogelijkheden zijn eindeloos.

– Aanlegtesten
Voor het voorbereiden en voorstellen op bijvoorbeeld een PAVO Cup, Subli Cup, IBOP, ABOP, Friesian Talent Cup etc bent u hier aan het juiste adres.
Per paard wordt een eigen trainings- en voerschema samengesteld om uw paard op de meest optimale manier voor te stellen.
039

– Corrigeren/trainen
Training wanneer uw paard of pony ongewenst gedrag vertoont onder het zadel, of u wilt uw paard een bepaalde oefening aanleren (denk daarbij aan bijvoorbeeld changementen, appuyementen enz.)

– Keuringsklaar maken
Uw merrie klaar laten maken voor een stamboekkeuring? Of uw hengst voor de hengstenkeuring? Wij beschikken over de faciliteiten en kennis om uw paard/pony zo optimaal mogelijk voor te stellen, met als doel een gezond, blij en goed getraind paard/pony voor een maximaal keuringsresultaat.
Het keuringsklaar maken wordt door Jan-Willem en Jolanda samen gedaan, twee zien meer dan één!

– Bemiddeling en verkoopklaar maken
Inmiddels hebben diverse pony’s en paarden al een andere eigenaar gevonden via Stal De Nekker. Uw paard wordt getraind, we stellen een plan van aanpak op en regelen het bijhouden van advertenties en afspraken. Uw paard staat er piccobello bij wanneer er klanten komen, en wordt door Jolanda voorgereden. Ook via bemiddeling van Jolanda zijn er ondertussen vele nieuwe en succesvolle combinaties ontstaan.
066

– Vakantietraining
Tijdens uw vakantie kunt u uw paard of pony met een gerust hart bij ons stallen. Wij zorgen dat deze niets tekort komt,  de training wordt bijgehouden zodat u na de vakantie zo weer kunt opstappen en wegrijden!

Naast het trainen van paarden en pony’s, beslaat het lesgeven een groot deel van de dag. Jolanda’s leerlingen presteren zeer goed in de sport, wat ook te zien is tijdens diverse kampioenschappen en competities. Waar mogelijk probeert zij ook aanwezig te zijn tijdens concoursen, om zo bij te dragen aan een optimale prestatie.

Mogelijkheden qua instructie:

– Privéles
De keuze bestaat uit een half uur, drie kwartier of een uur les. Hierin krijgt men de volledige aandacht, en wordt stapsgewijs gewerkt aan het doel van de leerling

– Interne training
Hierbij staat de combinatie bij Stal de Nekker op stal, waarbij een vooraf afgesproken aantal lessen per week afgenomen wordt. Ideaal voor diegene die nog meer uit zijn hobby/sport wil halen, want dit betreft een intensieve begeleiding om het hoogst haalbare te bereiken. Niet alleen de training, maar ook de verzorging van paard/pony, als de wedstrijdplanning/voorbereiding horen bij dit pakket. Al meerdere (pony)combinaties hebben op deze manier hun weg naar de internationale sport gevonden.
10850205_611438042314925_6811769173893336657_n778853_298842016904785_1458184076_o

– Clinics
Jolanda verzorgt geregeld clinics bij rijverenigingen of stallen. Lijkt het u leuk om eens een andere instructrice voor uw leden of pensionklanten te regelen, schroom dan niet om contact op te nemen! Het is eveneens mogelijk om dit in de vorm van een proefgerichte clinic te doen. Als KNHS ZZ-Licht jurylid is hiervoor de kennis en kunde zeker in huis. Tijdens deze clinic rijdt iedere combinatie een proef welke op video opgenomen wordt, het commentaar wordt hierbij per onderdeel ingesproken. Daarna wordt er gewerkt aan de knel- en verbeterpunten uit de proef

– Opfok
Ieder jaar scharen wij jonge paarden in. Zowel merries als hengsten zijn bij ons welkom. Voor meer informatie klikt u op het kopje Opfok.
13139289_1085872334788112_140784133877507730_n