Succesvol weekend!

Vrijdagavond stond met Empire SDN een concours in Genemuiden op het programma. De gecombineerde Z2/ZZ-Licht rubriek was sterk bezet, en de combinatie behaalde met 225 en 220,5 punten de 3e en 5e plaats (tweemaal 2e van de ZZ-Licht). De draftour verliep erg goed, maar in de galop zaten er een paar fouten in. We zijn druk aan het sleutelen om deze eruit te krijgen, qua spanning gaat het in ieder geval een stuk beter nu Empire regelmatig op andere plekken komt.
Zaterdag stond het ‘debuut’ met Zandigo van leerlinge Kimberly Sol op het programma tijdens de Subtopwedstrijd in Zuidwolde. Jolanda mocht hem voor deze gelegenheid lenen om te proberen met een tweede paard winst in de Lichte Tour te behalen zodat zij ieder ongeklasseerd paard direct Lichte Tour mag starten (indien deze daar klaar voor is). Dit doel is ruimschoots behaald! Na slechts 3x trainen werd er een score 62% en een plek in de kopgroep van de Prix st. Georges gehaald.
Vandaag was het de beurt aan Ziro de Lavail, deze had zijn debuut in de Z1, eveneens in Zuidwolde. Dit werd direct omgezet in een ruime winstpunt en de 1e plaats! Voor Ziro was dit weer zijn eerste wedstrijd sinds lange tijd, hij is deze zomer een paar maanden terug gegaan naar Frankrijk, naar zijn eigenaren. Hij is sinds eind september weer terug bij ons in training dus dit was weer een mooi begin!
Foto: Ziro in actie