Overijsselse Kampioenschappen: 4e prijs ZZ-Licht

Afgelopen vrijdag werden in Genemuiden de Overijsselse Kampioenschappen verreden voor de klasses Z1 t/m ZZ-Licht. Jolanda en Empire SDN kwamen als één van de eersten aan start in een sterk bezette ZZ-Licht rubriek.
Er was helaas geen toestemming om baan te mogen verkennen, en Empire was erg onder de indruk van de mooi aangeklede baan. Dit tekende de proef, er ontstonden in het begin ongebruikelijke fouten waardoor de strategie ‘alles of niks’ bijgesteld moest worden naar nog zo foutloos mogelijk tot het einde komen. Een ongebruikelijke 61,5% bleef over. Dit was echter wel nog genoeg om te mogen overrijden tijdens de kürfinale. De baan was nu niet spannend meer voor Empire en hij liep één van zijn beste proeven ooit op de mooie klanken van zijn eigen kür, gemaakt door Ruud Jan Bos. De score was een mooie 71%, bijna genoeg voor de overwinning in de kür maar nu dus een 2e plaats. Jammer genoeg was de overall score niet genoeg voor een afvaardiging naar het NK, op een paar tienden na is de combinatie een startbewijs misgelopen. De beste 3 gingen door, en de combinatie behaalde de 4e prijs.
Empire krijgt nu een paar dagen vrij en dan werken we door naar zijn eerste Subtopwedstrijd!