Showtime SDN: eind goed, al goed

Naast Sjarmante SDN, verwachtten we nog een veulen dit seizoen. Namelijk een Vitalis uit onze merrie Enjoy Me (Spielberg x Enrico).
Op 24 mei was het zover, de geboorte diende zich in de tweede helft van de nacht aan. Al snel was duidelijk dat dit niet zonder slag of stoot zou gaan, er was namelijk minimaal vlies te zien en geen hoefjes of hoofdje te voelen. Onze dierenarts Matthijs van Waart was razendsnel ter plaatse, en dat was maar goed ook. Het veulen lag namelijk én op haar rug gedraaid, én in stuitligging. Wonder boven wonder heeft Matthijs haar eruit gekregen met behulp van strotouwtjes aan de achterbenen. Na een schrikdouche van een emmer met koud water om er een beetje leven in te krijgen, leek alles vrij goed te zijn. Maar de nadelige ligging had toch nog vergaande gevolgen voor de stand van haar achterbenen. Hier is ze inmiddels aan geopereerd, dat is geslaagd met een zeer goede prognose.
Vandaar dat we nu wel een berichtje op de site durven te zetten over haar, het wondermerrietje Showtime SDN…